Tillbaka till skolan och csn-liv! Yes! Men att äta nudlar som student behöver inte betyda de glutamatkryddade färdignudlarna i färgglada förpackningar för att det ska vara billigt! Här är en variant som vi gillar.
Vad du behöver
- 1 röd lök (eller schalottenlök om du har deg)
- 1 (eller kanske 2) vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 1 (dryg) tsk röd currypasta
- 1 litet paket tofu
- Ett par skivade morötter
- Lite broccoli i små bitar
- Ett par dl kokosmjölk
- Nudlar (ägg- eller ris- eller den sorten som reas ut på affären)
- Soja eller tamari
Gör såhär
Om du har tid, börja med att pressa tofun en stund, så att du får ur lite vätska. Skär den i små kuber och skicka in den i ugnen tills den är gyllene. Under tiden tofun är i ugnen: fräs lök, vitlök och ingefära i lite olja (kokosolja blir gott med det här!). Skicka i currypastan och rör om. Häll i kokosmjölk och låt gotta ihop sig. Koka nudlarna kort i en annan kastrull, strax innan de är klara, häll i grönsakerna också. Häll av nudlar och grönsaker, lägg dem i såsen, rör om och smaka av med soja. Klart!
Några till saker:
- För att lyxa till rätten ytterligare, lägg till galna mängder koriander och sesamfrön.
- Om du har sesamolja hemma, prova att dutta lite på tofun, det är mumsigt.
- Om du inte gillar tofu, byt för all del ut den mot stekt svamp eller något annat du gillar.
Smaklig spis!