Vi fortsätter på världens enklaste-linjen och kör ett snabbt och dunderenkelt julgodis. Chokladbräck är toppen också för att det går att variera i all oändlighet och man kan göra flera olika sorter vid samma tillfälle utan att det blir särskilt jobbigt (dessutom kan man använda lite vad man har hemma – studentvänligt, ekonomiskt och bra!). Yes, exakt vad vi gillar.
Det här behöver du
- Plåt
- Bakplåtspapper
- Choklad (med lite mörk och lite vit/ljus så kan du göra schyssta mönster)
- Topping (t.ex. rostade mandlar, lakrits, kola, marshmallows, torkad frukt eller polkagrisar)
Såhär gör du
- Lägg bakplåtspappret på plåten.
- Hacka det du vill ha som topping.
- Smält chokladen i vattenbad. Om du har olika sorter (ljus/mörk), smält i olika vattenbad.
- Häll ut chokladen på bakplåtspappret (mörkast först). Bred ut med sked eller stekspade. Om du vill göra marmorering kan du använda en gaffel.
- Strössla över toppingen och ställ undan så att chokladen får stelna helt.
- Bryt i mindre bitar och servera!
Så enkelt var det. Hoppas det smakar!
Ps. En variant på bräcken är att köra ner toppingen i chokladskålen, röra runt och sen klicka ut små toppar på bakplåtspappret istället. Det blir också gott.