Visst är det så att påsk är en galet marsipan-dominerad högtid? Länge nu har man kunnat se marsipanägg, -grisar och -kycklingar i butiken. Med nötter, choklad, strössel … Det är inget fel på marsipan, men för er som känner att det behövs lite variation i påskgodisätarvardagen så kommer här ett recept med vit choklad och lime.
Vad du behöver:
- 1 dl naturell yoghurt (3%)
- 150 g vit choklad
- 1 lime, skalet
- 1 dl puffad quinoa + extra att rulla i
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl havregryn
Gör såhär:
- Värm yoghurt, hackad choklad och limeskal i en kastrull på låg värme. Rör tills chokladen smält. Flytta kastrullen från plattan och ha i resten av ingredienserna.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper, låt svalna. Ställ in i kylen, ca 30 min.
- Använd två teskedar och forma smeten till ägg.
- Rulla äggen i quinoa.
Lätt som en plätt! Hoppas du gillar det.
Glad påsk!